Het verschil en de beweging

Niemand heeft een handboek voor transitie. Bovendien is de stad met al zijn verschillende functies, verschillende wijken en uiteenlopende bewoners een complex organisme.
Als stedenbouwkundig strateeg verbind ik graag verschillende opgaves, zoals klimaatadaptatie en maatschappelijke ontwikkeling, aan elkaar en geloof ik in de benadering vanuit complexiteit.
Door de jaren heen kreeg ik het inzicht dat deze complexiteit om een andere aanpak vraagt van de opgaven waar we in de stad en de maatschappij voor staan.

Ontmoeting, dialoog, gelijkwaardigheid van deelnemers, creativiteit en leren zijn belangrijke uitgangspunten van mijn aanpak. Vanuit volledige aanwezigheid, openheid en nieuwsgierigheid kijken en luisteren naar elkaar. Dit is niet vanzelfsprekend en mijn aanpak is dan ook niet-alledaags.
Met deze aanpak creëer je echte verbinding en daarmee betere gesprekken die leiden tot duurzame oplossingen.

Voor een ontmoeting en gesprek kies ik passende interactieve gespreks- en werkvormen en raad een ontspannen omgeving aan. Ik werk vanuit mijn ervaring met the Art of Hosting Conversations that Matter, Deep Democracy en U-theory. Daarbij gebruik ik mijn intuïtie en jarenlange ervaring als dagvoorzitter, moderator, community builder en coach.

Ik krijg van de deelnemers en opdrachtgevers terug dat ze zichzelf konden zijn en hun mening meegeven in het gesprek, echt verbinding hebben gemaakt met andere deelnemers en, minstens zo belangrijk, een leuke sessie hebben gehad waarbij ze de tijd en de veeleisende wereld om hen heen even waren vergeten.